“Bilirkişilik Temel Eğitimi” başlıyor


Giresun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası bünyesinde, ‘Bilirkişilik Temel Eğitimi’ verilecek. Eğitime katılmak isteyen, mali müşavir, muhasebeci, mühendis, mimar, emniyet mensubu, maliye mensubu ve bilirkişilik yapan diğer kamu görevlisi ile meslek mensuplarının odaya müracaat etmeleri istenildi.

Bilirkişilik kanunda geçtiğimiz yıl değişikliğe gidildi. Yeni Adalet Bakanlığı Bilirkişilik Yönetmenliği Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmenlikle kimlerin bilirkişi olabileceği belirlenirken, hangi meslekte olursa olsun bilirkişilik yapabilmek için zorunlu eğitim getirildi. Giresun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Fikri Çalçalı yaptığı açıklamada, ‘Bilirkişilik Temel Eğitimi’ yapma yetkisinin, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği’ne verildiğini belirterek, TÜRMOB uzmanları tarafından Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odaları tarafından eğitim düzenleneceğini bildirdi.

Çalçalı, bilirkişilik yapmak isteyenlerin 18 saati teorik, 6 saati uygulamalı olmak üzere 24 saat eğitime tabi tutulacağını kaydetti.

‘Bilirkişilik Temel Eğitimi’ne katılmak isteyenlerin Giresun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’na başvurmasını isteyen Çalçalı, “Genel Merkezimiz TÜRMOB, Adalet Bakanlığı’ndan eğitim verme yetkisi almıştır. Eğitimler Genel Merkezimizin koordinatörlüğünde odamızda yapılacaktır. Eğitimler Ekim ayı içerisinde yapılacak. Konu ile alakalı odamızdan bilgi alınabilir. Bilirkişilik yapmak isteyenler, tüm meslekler grupları bu eğitimi kaçırmamalıdır. Mühendis, mimar, müşavir, emniyet mensupları, vergiciler, teknik konularda çalışanlar kısacası her konuda bilirkişilik yapanlar eğitim almak zorunda. Avukatlık yapanlar ise mutlaka başka bir konuda uzmanlığı olması yani belgesi ile katılması gerekiyor” dedi.

"http://www.giresunhaberci.com/2017/10/04/bilirkisilik-temel-egitimi-basliyor/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"