"Giresun’da işler iyi gitmiyor"


CHP Giresun İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Mehmet Yılmaz, İl Genel Meclisinin başlayan Ekim ayı toplantısında gündem dışı yaptığı konuşmasında Giresun’da işlerin iyi gitmediğini söyledi.
Yılmaz, yaz mevsiminde Giresun’da köylerin su sıkıntısı çektiğini belirterek, “Giresun’un içme suyu konusunda, eniştemiz Orman ve Su İşleri Bakanı Sn. Veysel Eroğlu sınıfta kalmıştır. “İkisu içme suyu projesi”ni artık kimse ağzına almıyor. DSİ 10.Bölgede içme suyu baraj projesi gerçekleşmeyen tek il Giresun. Aksu bölgesinde Özel idarenin Milyonluk içme suyu keson kuyusu Barça, Barça Çakırlı, Güveç, Sarvan köylerine su veremiyor. Çünkü pek çok yerden borular patlak. Birde pompanın   elektrik parasını kim nasıl toplayacak tam bir muamma. Batlama köyleri de hala, Özel   İdarenin yapacağım dediği içme suyu gölet projesini bekliyor” dedi.
Mehmet Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü, "Özel idaremiz maalesef programlı işlerini bile yapamıyor. Çünkü borç çok, para yok. Gerçi geçen ay bu konuda CHP grubu olarak bir önerge vermiş, kurumun mali durumunun bir komisyon çalışması ile ortaya çıkarılmasını istemiştik. Meclis Başkanımız, “Benim kapıma borç için kimse gelmedi, biz borcumuzu ödüyoruz” diyerek bu çok önemli yazılı önergemizi sizlere oylatarak red ettirmişti. Bugün piyasada Özel idareden çok büyük alacağı olan esnafların içinde bulunduğu kriz konuşuluyor. İnsanlar alacaklarını bize soruyorlar. Kral çıplak arkadaşlar, siz bunu örtemezsiniz.  Bir an önce merkezi hükümetten kaynak aktarılmalıdır il özel idaremize.  Diğer yandan Dokap projelerinde de işler iyi gitmiyor. DOKAP’ın “Turizm merkezleri ve Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgeleri ile ilgili 1/25 000 ölçekli nazım imar planı hazırlanması işinde sadece Yavuzkemal, Bektaş yayları ile yine Kümbet yaylasında İl özel idaremizce revizyon imar planı yapılacak bir alanın dışındaki alan için çalışma başlatılmış, maalesef diğer ilçelerimizde herhangi bir plan çalışması yoktur. Bu arada bizimde başlangıçta destek verdiğimiz “Giresun Adası Botanik Bahçe Projesi” de yine DOKAP tarafından, “Tamamlanamama riski bulunan proje “olarak değerlendirilmek tedir.   8 883 040 TL olan bu projenin, tahsis yapılmadan ihale edilmesi,1 yıl sonra ön tahsis alınması ancak hala asıl tahsis yapılarak mülkiyet sorunu çözülmemiş olması,18.12.2016 tarihi itibarı ile Gemilerçekeği kısmının bitirilmemesi, yine projenin Giresun adasındaki kısımının hala ihale edilmemesi nedeniyle riskli proje olduğu, önce Giresun İl Özel İdaresine, sonra da Giresun Valiliğine bildirilmiştir.”

"http://www.giresunhaberci.com/2017/10/04/giresunda-isler-iyi-gitmiyor/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"