"Ülkeyi biz değil, siz yönetiyorsunuz"

CHP İl Başkanı Necati Tığlı, yıkımı kararlaştırılan yayla evleri ile ilgili kendilerini suçlayan AK Partili Sabri Öztürk’e cevap verdi. Tığlı, “Elinizi tutan mı var, çıkarın kanunu olsun bitsin”

CHP Giresun İl Başkanı Necati Tığlı, yayla evlerinin sorumlusu olarak kendilerini gösteren AK Parti Milletvekili Sabri Öztürk’e cevap verdi. Tığlı, “AKP Giresun Milletvekili Sayın Sabri Öztürk’ün yayla evleri ile ilgili açıklamalarını hayretle okudum. Açıklamasında yaylalardaki kaçak yapılardan partimiz CHP’yi sorumlu tutuyor. Sanki 15 yıldır bu ülkeyi AKP değil de, CHP yönetiyor. Sanki yaylalara kaçak yapı iznini Giresun Belediyesi veriyor. Sanki AKP’lilerin kaçak evlerine CHP göz yumuyor” dedi.

SİZ HANGİ PARTİNİN MENSUBUSUNUZ SABRİ ÖZTÜRK?

Tığlı açıklamasında, “Sorarız; Sabri Bey hangi partinin mensubudur? İçişleri Bakanı hangi partinin mensubudur? Sayın Bakan daha dün ekranlarda “Yaylalardaki kaçak yapıların çoğaldığını görünce, kendimi sorguladım” diye özeleştiri yaparken, siz niye bu kadar boşa atıp tutuyorsunuz? Yaylaların 15 yıl önceki haline bakın, bir de şimdiki haline. 15 yılda yaylaları bu hale getiren kim, dönüp kendinize bakın. İktidarınızın yanlı ve yanlış uygulamalarını görün. Görün, sorgulayın ve gerçekçi olun. Eyyy Sabri Öztürk; sizler de reisiniz izinden gidip her başarısızlığınızı CHP’ye yüklemeyi marifet sanıyorsunuz ama bilin ki bu halk gerçekleri görüyor. Bu ülkeyi her alanda gerileten, karmaşaya sokan, değerlerini yok eden sizin iktidarınızdır.
Bu halk sizleri yalanlarınızla baş başa bırakmak, ülke yönetimini CHP’ye teslim etmek için gün sayıyor.

TAVSİYEMİZ; "HUKUK FAKÜLTESİNİ YENİDEN OKUYUNUZ SABRİ ÖZTÜRK"

Sayın Öztürk diyor ki; “Biz 2012 ve 2013 yıllarında yayla evleri ile ilgili kanun çıkarttık ama ana muhalefet partisi AYM’ye başvurarak kanunu iptal ettirdi” Hayır bu doğru değil, CHP Kanun Hükmünde Kararname ile Bakanlık kurulamaz” diyerek Anayasa Mahkemesi’ne (AVM) başvurdu. İçindeki söz konusu maddede doğal olarak iptal oldu. Elinizden tutan mı vardı Sayın Öztük, bu maddeyi yeniden yürürlüğe koyabilirdiniz. İstediğiniz de istediğiniz maddeyi, el kaldırarak bir dakikada çıkarıyorsunuz. Maalesef ne üzücü ki; genelge nasıl çıkarıldığını bilmeyen bir hukukçu Milletvekili Adalet Komisyonu üyesi. Ancak bu kadar sığ, anlamsız, yalan, çarpıtarak açıklama yapabilir. Sayın Öztürk’e tavsiyemiz; AYM’nin niye iptal ettiğini doğru şekilde okuması ve yeniden hukuk fakültesindeki hocalarına sorup, sonra açıklama yapmasıdır.

"http://www.giresunhaberci.com/2017/10/09/ulkeyi-biz-degil-siz-yonetiyorsunuz/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"