GTSO’dan Van Fuarı Rüzgarı


Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’na bağlı turizm firmaları bu yıl 8.si gerçekleştirilen Van Turizm ve Seyahat Fuarına katıldı.
Özellikle İran, Irak, Ermenistan gibi ülkelerden ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden turizm acente , tur operatörü ve otellerin iştirak ettiği Van Turizm fuarına bu yıl Giresun TSO önemli bir heyetle katılım sağladı. Van fuarına, ilimizde turizm sektöründe faaliyet gösteren otel ve seyahat acenteleri başta olmak üzere 12 firma katılım sağladı.

EMITT Fuarının ardından Van Turizm Fuarı ile Giresun turizmi için önemli çalışmalara imza atan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’nın organizasyonuna ayrıca Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci, Giresun Turizm Altyapı Birliği Müdürü Tamer Uzuner ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Giresun İl Koordinatörü Murat Aladağ katıldı.

Katılım sağlayan firmalar yerli ve yabancı firmalarla B2B (karşılıklı görüşme iş görüşmesi) yapma imkanı buldular. Katılımcı firmalarımız 20 adet acente ile birebir görüşme yaparak 2018 turizm sezonunda Giresun destinasyonunun tur güzergahlarında mutlak kullanılmasını talep ettiler. Ayrıca fuara katılım sağlayan ulusal ve yerel kurumlarla görüşme imkanı buldular.

Ziyaret kapsamında Giresun Ticaret ve Sanayi Odası turizm firmaları temsilcileri, Van TSO'yu ziyaret ederek TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ve Odanın diğer yetkileri ile Oda deneyimlerini paylaştılar. Ziyaretin ikinci gününde Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ziyaret edilerek DAKA bölgesi hakkında bilgi alındı. Ayrıca ilimiz ve ilimizin turizm potansiyeli hakkında ziyaret edilen kurumlara bilgi verilerek sunumlar yapıldı. İPA programı kapsamında yapımı tamamlanan Van İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) heyet tarafından ziyaret edilerek proje hakkında bilgi alındı.

İran Turizm Acenteleri Birliği ile Giresun’da İran turizm acentelerinin katılım sağlayacağı bir toplantının ilimizde organize edilmesi konusunda İranlı acentelerle görüş birliğine varıldı.
Ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade eden sektör temsilcileri özellikle İran pazarının ilimiz ve bölgemiz için çok önemli olduğunu ve bu fuarlara katılımın attırılması gerektiğini vurguladılar.

"http://www.giresunhaberci.com/2017/10/03/gtsodan-van-fuari-ruzgari/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"