"FETÖ soruşturmalarında siyasi baskı var mı?"


CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, geçtiğimiz hafta HSYK kararıyla gerçekleşen hakim-savcı atamalarına ilişkin olarak TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. Önergesinde, Giresun’da FETÖ ile ilişkili olduğu iddiasıyla üst düzey bürokratlara ilişkin açılan soruşturmalarla ilgili bilgi isteyen Bektaşoğlu, “Başsavcının yerinin değiştirilmesinde siyasi baskılara maruz kalmasının etkisi olmuş mudur” diye sordu. AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ün Giresun’la ilgili iddialarına da önergesinde yer veren Bektaşoğlu, FETÖ soruşturmalarında savcılara yönelik baskı olup olmadığını sordu.

Bektaşoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergesinde, şu soruları gündeme getirdi:

“1-Giresun Cumhuriyet Başsavcısı’nın görev yerinin değiştirilmesinde FETÖ soruşturmalarında siyasi baskılara maruz kalmasının ve ‘istenileni yapmamasının’ bir etkisi olmuş mudur?

2-Başsavcıdan, soruşturma kapsamında değerlendirdiği bazı önemli isimlerin dosyalarının kapatılması istenmiş midir?

3-15 Temmuz’un yıldönümünün hemen arifesinde, başsavcının tayinin ardından 17 tahliye gerçekleşmesi tesadüf müdür?

4-Giresun’da Milletvekili Sayın Metin Külünk’ün iddia ettiği gibi FETÖ işbirlikçilerinin tehdit ettiği kişiler kimlerdir, size bu konuda ulaşan bilgiler var mıdır, kendisinden bu konuda bir bilgi alacak ve gereğini yapacak mısınız?

5-Giresun’da FETÖ ile ilişkili olduğu iddiasıyla üst düzey bürokratlara, kişi ve kuruluşlara yönelik yürütülen soruşturmalar var mıdır?

"http://www.giresunhaberci.com/2017/07/18/feto-sorusturmalarinda-siyasi-baski-var-mi/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"