GÖRELE KEMENÇE VE HORANA DOYDU


Görele Belediyesi tarafından bu yıl 10.su düzenlenen Görele Kemençe ve Horan Günleri Festivalimiz son dününde kemençe ve horana doyurdu.
Görele Meydanında önemli seslerin sahne aldığı festivalimizde vatandaşlarımız geniş halkalar oluşturarak, gecenin geç saatlerine kadar eğlendiler.

Görele Belediye Başkanımız Tolga Erener, eşi Fatmagül Erener ile birlikte vatandaşlarımıza eşlik ederek, kemençenin çıkış yerinin Görele olduğunu tüm dünyaya kanıtladılar.
Belediye Başkanımız Tolga Erener, bu yıl 10.sunu düzenlediğimiz Kemençe ve Horan Festivalinde vatandaşlarımızla ve hemşehrilerimizle bir arada olmakta gurur ve onur duyduğunu belirterek, “Kemençe ve Horan Festivaliyle sizlerle bir araya gelerek cem olduk. Allah’ım birlik ve beraberliğimizi bozmasın. İnşallah sizler için düzenlediğimiz festivalimizden memnun kalmıştırsınız. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Buraya geldiniz, katıldınız, heyecanımıza ortak oldunuz” dedi.

Görele Kaymakamımız Erdoğan Turan Ermiş ise, festivalde emeği gecen herkese teşekkür ederek, “Muhteşem bir festival,muhteşem bir kalabalık. İlk defa bir enstrümana festival düzenleyerek, bu kadar değer verildiğini bir ilçede görüyorum. Sanat ve sanatçının yaşatıldığı, kültürüne son derece bağlı bir ilçede görev yapmaktan da ayrı bir gurur duyuyorum” dedi.

Başta Kemençenin yaşayan kültür mirası kemençe üstadımız Katip Şadi olmak üzere, önemli isimlerin sahne aldığı festivalimizde yer yerinden oynadı. Görele’nin kemençe ve horana doyduğu festivalimiz, muhteşem havai fişek gösterisinin ardından sona erdi.

"http://www.giresunhaberci.com/2017/07/16/gorele-kemence-horana-doydu/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"