FINDIĞI FAKIBABA’YA ANLATTILAR

Fındık üreticisi 8 ilin milletvekilleri yeni Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’yı ziyaret ettiler. 3.5 saat süren ziyarette milletvekillerinden fındığı ve fındık üreticisinin sorunlarını dinleyen Bakan Fakıbaba’nın umut verdiği belirtildi.

AK Parti Milletvekili Sabri Öztürk, “Bakanımız içten ve samimi davrandı, fındığın sorunlarını kısa ve uzun vadede yapılacaklar olarak ikiye ayırdık” dedi. Öztürk, TMO’nun piyasada olup olmayacağı ile tahmini rekolte açıklamasının bakan tarafından kamuoyuna duyurulacağını söyledi.

Fındık yetişen 8 ilin AK Partili milletvekilleri dün Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’yı bakanlıkta ziyaret etti. Aralarında Giresun milletvekilleri Sabri Öztürk, Cemal Öztürk’ün de bulunduğu ziyarete Trabzon, Ordu, Samsun, Düzce, Sakarya, Zonguldak ve Kocaeli illerinin AK Partili milletvekilleri katıldılar.

3.5 SAAT SÜREN TOPLANTI

Gıda tarım ve hayvancılık bakanlığında yaklaşık 3.5 saat süren toplantıda fındık bölgesi milletvekilleri Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba’ya fındığı anlattılar. Görüşmeden sonra kendisi ile konuştuğumuz AK Parti Milletvekili Sabri Öztürk, bakanın fındık konusundaki yaklaşımının umut verici olduğunu söyledi.

FINDIKTA 2 AŞAMALI ROTA

Milletvekili Sabri Öztürk, Bakan Fakıbaba’nın kendilerinden sonra fındıkla ilgili diğer kuruluşların temsilcileri ile de görüşeceğini ifade etti. Öztürk, yaklaşık 3.5 saat süren fın6dık zirvesinden 2 aşamalı bir yol haritası çıktığını da belirterek öncelikle rekoltenin yüksek olduğu bu yıl neler yapılacağı konusu ele alındı. Bunun dışında fındıkla uzun vadede yapılacaklar konuşuldu” dedi.

TMO’NUN DEVREYE GİRMESİ VE REKOLTE TAHMİNİ

Milletvekili Sabri Öztürk, bölge milletvekilleri olarak TMO’nun bu yıl fındık alımına girmesini istediklerini de söyledi. Öztürk, “Hem bu konuda, hem de tahmini rekolte konusunda Bakanımız kısa süre içerisinde bir açıklama yapacak” dedi.

"http://www.giresunhaberci.com/2017/07/28/findigi-fakibabaya-anlattilar/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"