TSO’dan inşaat firmalarına uyarı


Giresun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından organize edilen Mesleki Yeterlilik Belgesi’nde bu hafta Isı Yalıtım ve Duvarcı sınavları gerçekleştirildi.

Giresun genelinde çalışan ve Mesleki Yeterlilik Isı Yalıtım ve Duvarcı Belgesi sınavları Salı günü teorik olarak Giresun Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasında gerçekleştirildi. Uygulama sınavları ise Giresun Küçük Sanayi Sitesinde yer alan bir firma inşaatında Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günü olmak üzere üç gün yapıldı. Beşerli gruplar halinde ısı yalıtım mantolama işi ile ilgili verilen projeyi uygulayan inşaat çalışanları Ankara’dan gelen uzman ekip tarafından dikkatle incelendi.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası himayesinde yapılan Mesleki Yeterlilik sınavlarını yakından takip eden Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Fikret Günaydın; “Giresun’da 2016 yılında başlattığımız Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavlarında inşaat grubu ağırlıklı sınavlarımız devam etmektedir. Bugüne kadar yapılan sınavlarda yüzde 80’i aşan bir başarı mevcut. Ancak ön kayıt müracaatında bulunanların resmi sınav aşamasına yeterli oranda ilgi göstermediklerini de görüyoruz. Dolayısıyla inşaatta çalışanlarımız başta olmak üzere Mesleki Yeterlilik Belgesi sürecinde olan mesleklerde çalışanlarımızın sınav aşamalarını takip ederek ön kayıtlarının ardından yasal sınav süreçlerine de dahil olmaları, kendileri ve firmalarının ceza almamaları adına önemlidir. Bu hafta duvarcı ve yoğunluklu ısı yalıtım sınavlarını gerçekleştirdik. Özellikle ısı yalıtım sınavlarının ön kayıtları için müracaat edenlerin sadece yüzde 20-25’lik kısmının resmi sınava girdiklerini gördük. Devlet teşviki ile yapılan sınavlardan bu günlerde çalışanların faydalanması kendi yararlarınadır, aksi taktirde yarın öbür gün bu belge için devlet teşviki kaldırılacak ve maliyetin tamamı kendi ceplerinden çıkacaktır. Yok bu belgeyi almayız denildiği taktirde, şunu iyi bilsinler ki elektronik sistem başta olmak üzere devlet yasal uygulamasını ve cezasını mutlak kesecektir. Giresun Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizim buradaki tek amacımız Giresun ve yöresinde başta firmalarımızın Mesleki Yeterlilik Belgesi sürecinden dolayı ceza almamalarıdır” diye konuştu.

"http://www.giresunhaberci.com/2017/07/28/tsodan-insaat-firmalarina-uyari/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"