FINDIKTA REKOLTE HEYECANI!

Bölgeler tahmini fındık rekoltesini belirleyip Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlığına bildirdiler. Bakanlık 2017 tahmini rekolteyi kısa sürede açıklayacak. Edinilen bilgilere göre 2017 Türkiye fındık rekoltesinin 700 bin ton dolayında açıklanması bekleniyor. Tahmini rekoltenin Ordu’da 216 bin ton, Giresun’da 102 bin ton, Trabzon’da 47 bin ton, Samsun’da 97 bin ton olarak tespit edildiği öğrenildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca 2017 fındık rekoltesini belirlemek üzere oluşturulan komisyon üyelerinin fındık bölgelerindeki çalışmaları tamamlandı. Komisyon üyeleri belirledikleri tahminleri Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne verdiler, ilgili müdürlüklerde rekolte tahminini bakanlığa sundu.

GİRESUN’DA 102 BİN TON, TÜRKİYE’DE 700 BİN TON

Yapılan çalışmalar sonrasında Türkiye genelinin 2017 yılı tahmini fındık rekoltesi yaklaşık 700 bin olarak tespit edildi. Giresun’da yapılan çalışmalarda ise Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk haricindeki tüm ilçelerdeki fındık bahçeleri gezildi. Yapılan incelemelerde Giresun’un bazı bölgelerinde fırtınaya dayalı hasar oluştuğu tespit edildi. Çalışmalar sonucunda Giresun’un tahmini rekoltesinin 102 bin ton olduğu belirlendi. Giresun’un yanı sıra Ordu, Samsun, Trabzon’un da tahmini fındık rekoltesi ortaya çıktı. Buna göre Ordu’nun fındık rekoltesi 216 bin ton olarak belirlenirken, Samsun’un 97, Trabzon’un 47 bin ton olarak tespit edildiği ifade edildi.

Haber: Yeşilgiresun

"http://www.giresunhaberci.com/2017/07/11/findikta-rekolte-heyecani/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"