Türk Eğitim Sen, “Öğretmenlerin ek göstergeleri yeniden düzenlenmeli”


Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Arif Çetinkaya öğretmenlerin ek göstergelerinin yeniden düzenlenmesini istediklerini söyledi. Çetinkaya yaptığı yazılı açıklamada görüşlerini şöyle açıkladı: "Öğretmenlerin ek göstergelerinin 3600 olarak yeniden düzenlenmesi, akademisyenlerimiz ve tüm kamu görevlileri için ek göstergelerin 800 puan artırılması, yardımcı hizmetler sınıfına da ek gösterge verilmesini istiyoruz.

Ek gösterge ile ilgili taleplerimiz yeni değildir. Sendikamız bu konuda daha önce dilekçe kampanyası gerçekleştirmişti. Ayrıca Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen olarak gerek toplu sözleşme görüşmelerinde gerekse KPDK toplantılarında da konuyu gündeme getirmiştik. Bizler taleplerimiz yerine getirilene kadar konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.

3600 ile 3000 ek gösterge üzerinden emekli olanlar arasında ciddi emekli maaş farkı bulunmaktadır. Fiilen görev yapılan süre içerisinde verilen ek ders ücretleri ve ek ödemeler, emekli keseneklerine yansıtılmadığı ve emeklilikte ek ders ücreti de alınmadığı için emekli olan bir öğretmenin aldığı maaş önemli ölçüde düşmektedir. Bu nedenle pek çok öğretmen emekliliği hak etmiş olmalarına rağmen emekli olamamaktadır. Öğretmenlere 3600 ek gösterge getirilmesi halinde birçok öğretmen emekli olabilecek, emekli öğretmenlerin yerine de atama bekleyen öğretmenler istihdam edilebilecektir.

Akademisyenler ve memurlarda da ek gösterge rakamları, aylık ücreti etkilediği gibi, emekli aylığı ve emekli ikramiyesinin miktarını da önemli ölçüde etkilemektedir.

Yardımcı Hizmetler Sınıfı için hiç ek gösterge rakamı belirlenmemiştir. Diğer hizmet sınıflarının tamamında ek göstergeler söz konusudur. Ancak Yardımcı Hizmetler Sınıfı personeli nin ek göstergesi yoktur. Ek gösterge onların da hakkıdır.

Alın teri dökerek, gayret sarf ederek yıllarca çalışmış ve emekli olmuş insanları hayatlarının en önemli dönemeçlerinden biri olan emekliliklerinde rahat ettiremeyen, onları düşük ücretlere mahkûm eden devletler huzuru hâkim kılamaz.

Ortada büyük bir mağduriyet söz konusudur. Ülkemizde emekli ikramiyeleri çok düşüktür. Eskiden emekli ikramiyesi ile iş kurulabilir, ev alınırdı. Bugün ise bunları almak mümkün değildir. Ülkemizde gıda, giyim, ulaşım, yakıt v.b. masraflar cep yakmaktadır.

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik şartlar göz önüne alındığında, bu talebimizin ne kadar insani ve haklı bir talep olduğu apaçık ortadadır. Ülkeyi yönetenler tarafından dikkate alınmasını istiyoruz.

Umarız toplu sözleşme masasında bu taleplerimiz tartışılabilir. Yetkili sendika yeterli pazarlığı yapmadan imzayı atarak daha önceden olduğu gibi çalışanları ve emeklileri mağdur etmez.”

"http://www.giresunhaberci.com/2017/07/26/turk-egitim-sen-ogretmenlerin-ek-gostergeleri-yeniden-duzenlenmeli/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"