Bulancak Belediyesi'nden BELBİS toplantısı


Türkiye Belediyeler Birliğinin (TBB) belediyelerde ortak yazılımı amaçlayan e-Belediye Projesi kapsamında BELBİS ile ilgili tecrübe paylaşım çalıştayı Bulancak Belediyesi organizatörlüğünde Grand Ravza Otelde gerçekleştirildi.

Bulancak’ta yapılan çalıştaya Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, Türkiye Belediyeler Birliği BELBİS Proje Koordinatörü ve Mali Hizmetler Müdürü Yüksel KOÇAK,  Talas Belediyesi Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet YALÇIN, 15 belediyeden temsilciler, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve birimlerdeki ilgili kullanıcılar katıldı.

Burada konuşan Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, "Yaklaşık bir yıl önce geçtiğimiz Türkiye Belediyeler Birliğinin hazırlamış olduğu BELBİS Yönetimi sisteminde ciddi adımlar attık. Bugün de burada çevre belediyelerimize katkı sağlamak için böyle bir çalıştay organize ettik. Şu anda burada 15’e yakın belediyemiz var. Millet olarak her zaman değişim ve gelişime karşı önce bir direnç gösteriyoruz. BELBİS’e geçiş aşamasında doğal olarak bir dirençle karşılaştık. Ancak personelimizde kullandıktan sonra gördü ki sistem yeniliği işleri her zaman kolaylaştırır. Umarım buradaki belediyeci arkadaşlarımıza bu çalıştay bir yol gösterir. Tekrar toplantının hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) BELBİS Proje Koordinatörü ve Mali Hizmetler Müdürü Yüksel Koçak  “Belediyedeki arkadaşlarımız iyi bir koordinasyonla bu yazılımı hayata geçirdiğini düşünelim. Kabaca bir hesap yaptığımızda ülkemizdeki 1400’e yakın belediyeden 500’ü bile bu sistemi kullandığında tek seferde 250 milyon TL’lik kamuya bir kazanç sağlanacak. Bu çok önemli bir konu. Çünkü biz 1,5 yıl önce bir yazılım firmasından 300 bin liralık teklif almıştık. Ayrıca yıllık 40-50 bin liralık güncelleme de buna dahil olacaktı. Bunu 500 belediyenin kullandığını düşündüğümüzde Türkiye Belediyeler Birliğinin yapmış olduğu bu yazılımla tek seferde bu rakam tasarruf sağlayacak. Hepsinden önemlisi bu sistemle bir veri standardı oluşacak. Hatta Sayıştay denetçileri bile ilerleyen zamanlarda belediyelere gitmeden merkezden denetimlerini yapabilecek.” dedi

Bulancak Belediyesine Teşekkür

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) BELBİS Proje Koordinatörü ve Mali Hizmetler Müdürü Yüksel Koçak’da birlik olarak belediyelere yardımcı olmaya çalıştıklarını belirterek, “Belediyelerimiz ile kurumlar arasında köprü kurarak karşılaşılan sorunları gidermeye çalışıyoruz. Bu nedenle sistemin gelişiminde büyük katkı sağlayan Bulancak Belediyesine teşekkür ediyoruz” dedi.

Toplantıya, Bulancak Belediyesi, Altınordu Belediyesi, Kabadüz Belediyesi, Ünye Belediyesi, Üçtepe Belediyesi, Eynesil Belediyesi, Görele Belediyesi, Espiye Belediyesi, Keşap Belediyesi, Çamoluk Belediyesi, Aydındere Belediyesi ve Piraziz Belediyesi’nden Başkan, Başkan Yardımcısı, Birim Müdürü ve ilgili personel düzeyinde katılım sağlandı.

"http://www.giresunhaberci.com/2017/05/12/bulancak-belediyesinden-belbis-toplantisi/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"