FESTİVAL KONUKLARI HALKI SELAMLADI


Bu yıl 40’ıncısı düzenlenen Uluslararası Giresun Aksu Festival Yürüyüşü bu gün konuk ekiplerin katılımı ile yapıldı.
Belediye Başkanı Kerim Aksu, eşi Müge Aksu, Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, CHP İl Başkanı Necati Tığlı, Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Av. Gültekin Uzunalioğlu, Belediye Başkan Vekilleri Hayati Tökez, Ahmet Yusufağaoğlu, Başkan Yardımcısı Murat Ersoy, belediye ve il genel meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, festivale katılan yerli ve yabancı halk oyunları toplulukları ile beraber halkı selamladı. Yeniyol Mevkiinden başlayan Festival Yürüyüşü ekiplerin çaldıkları yöresel müzik ve belediye bandosu eşliğinde Atatürk Meydanı’na kadar devam etti. Burada ekiplerin,“ Sev Dünyayı” müziği ile beraber çektikleri halaydan sonra kürsüye gelen Belediye Başkanı Kerim Aksu; binlerce yıllık geleneği sürdürmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek; “ Öncelikle Kardeş Şehrimiz Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Bey aramızda, kendisine hoş geldiniz diyorum. Hava koşullarından dolayı 19 Mayıs Gençlik ve spor Bayramı’nda yapacağımız yürüyüşü bugüne ertelemek zorunda kaldık. Bizimle birlikte festival boyunca Giresun halkıyla bu güzellikleri yaşatan, yurtdışı ve yurt içinden gelmiş bütün oyun gruplarına ve heyetlere teşekkür ederim. Giresun halkına güzel festivaller ve iyi eğlenceler diliyorum. Umarım değişik kültürleri görme fırsatını buluruz. Binlerce yıllık geleneğimiz olan Aksu Festivaline katılımınız için teşekkür ederim. Bu geleneği beraber yaşamaya, yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.
Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ise Trakya’dan, kardeş şehirden selam getirdiğini, festivalin hayırlı olmasını ifade etti.
Bu yıl festivale katılan Azerbaycan, Gürcistan, Kosova, Kıbrıs, Belediye Konservatuarı ve GİFSAD İmece Halk Oyunları toplulukları Atatürk Meydanı’nda gösterilerini sundular.

[gallery td_select_gallery_slide="slide" ids="27771,27772,27773,27774,27775,27776,27777" orderby="rand"]

"http://www.giresunhaberci.com/2017/05/22/festival-konuklari-halki-selamladi/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"