ÜRETİCİLERDEN TARSİM’E TEPKİ

Giresunlu fındık üreticileri geçtiğimiz hafta meydana gelen fırtınanın yol açtığı zarar ziyan tespitinde Tarsim ilgililerinin ilgisizliğinde tepki gösterdiler. Üreticilerin bir bölümü, "Zarar tespiti için başvuruda bulunduk ancak bugüne kadar gelip bahçemizde tespit yapılmadı” derken, bazı üreticilerde TARSİM’in zarar tespitini çok küçük oranda belirlediğini ileri sürdüler.

Giresun ve yöresinde geçen hafta içinde etkili olan şiddetli fırtınanın fındık bahçelerinde büyük hasara yol açtığı Ziraat Odalarınca belirlenmiş konunun fındıkta sigorta da yetkili kurum olan TARSİM'e iletildiği belirtilmişti.

ÜRETİCİLERDEN TARSİM’İN İLGİSİZLİĞİNE TEPKİ

Fındık üreticilerinden bir bölümü gazetemizi arayarak fındıkta hasar tespiti yapmaya başladığı bildirilen TARSİM’e tepki gösterdiler. Üreticiler hasarın boyutunun çok yüksek olmasına karşın Tarsim'in gönderdiği eksperlerin yüzde 10 civarında bir hasar tutanağı tuttuğunu ileri sürdüler.

Gazetemizi arayan çok sayıdaki fındık üreticisi ise Tarsim'e afet ihbarında bulunduklarını ancak bugüne kadar kendilerine geri dönüş yapılmadığını belirterek ilgisizliğe tepki gösterdiler. Üreticiler; "Fırtınadan bahçelerimizdeki tüm fındık dalları kırıldı. Bahçede öylece duruyor, Tarsim gelip bakmıyor, hasara yol açan dallar kuruduktan sonra mı gelip bakacaklar, böyle ilgisizlik sürerse seneye sigorta kapsamından çıkacağız” dediler.

"http://www.giresunhaberci.com/2017/05/15/ureticilerden-tarsime-tepki/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"