Kent Konseyi'nden 9 Mayıs vurgusu

Giresun Kent Konseyi Başkanı N. Uğur Karaibrahimoğlu 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Karaibrahimoğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, istiklal mücadelesinin meşalesini yakmak için Samsun'a ayak bastığı 19 Mayıs gününün, milli hafızamız için çok önemli bir gün olduğunu söyledi.
Karaibrahimoğlu: “İstiklal mücadelemizin sembol günü olan bu günün, gençlerimize armağan edilmesi, son derece anlamlıdır. Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin istikbali, istiklal şuuruyla yetişen gençlerimize emanettir. Bu nedenledir ki bizler, gençlerimizi el üstünde tutuyoruz. Dünyamız hızla değişir ve dönüşürken, ülkemiz hızla büyür ve kalkınırken, gençlerimizi geleceğe çok daha iyi hazırlamak, onlara en iyi, en gelişmiş imkanları sunmak gerekmektedir.” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs'ta Samsun'da attığı bağımsızlık mücadelesi adımını, Erzurum ve Sivas kongreleri, ardından da Ankara'da Meclis açılışının takip ettiğini anlatan Karaibrahimoğlu şunları kaydetti: "Milli irade bu kuvvetli adımlarla birbirine kenetlenmiş, birlik ve beraberliği ile geleceğine sahip çıkmış ve Milli Mücadele’yi zaferle taçlandırmayı başarmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu ile tüm dünyaya; milletimizin kendi küllerinden vatan aşkı, engel tanımayan inancı ve tükenmeyen azmiyle yeniden doğduğu ispat edilmiştir.

Bu duygularla, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, gençlerimizi, bütün vatandaşlarımızı sevgiyle selamlıyorum."

"http://www.giresunhaberci.com/2017/05/18/kent-konseyinden-9-mayis-vurgusu/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"