Festival Konuklarından Başkan Aksu'ya ziyaret


40.Uluslararası Giresun Aksu Festivali’ne katılan yerli ve yabancı ülke ekipleri Belediye Başkanı Kerim Aksu’yu makamında ziyaret ettiler. Başkan Aksu, modern ve özgür bir kentte bulunduklarını, festivale gelen konukların Giresun’un turizm elçileri olduğunu söyledi.
Kosova, Azerbaycan, Gürcistan, Polatlı ve Kütahya ekipleri Başkan Kerim Aksu’ya ülkelerini ve illerini simgeleyen hediyeler verdi. Belediye Başkanı Kerim Aksu festivale renk katan ekipleri yaptıkları gösterilerden dolayı kutladı. Aksu; "Festivale katıldığınız ve verdiğiniz destek için Giresun halkı adına hepinize teşekkür ederim. Binlerce yıldır devam eden festivali bu yılda coşkuyla gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kötü giden hava koşullarına rağmen halkımızın içtenlikle gösterilere, konserlere katılması da beni ayrıca memnun etti. Sizleri burada misafir etmek bizim için büyük keyifti. Kendi ülkenizin kültürünü sergilemeniz, bizim kültürümüzü de kendi ülkelerinize götürmeniz adına güzel bir paylaşım oldu. Giresun modern bir şehirdir. Özgür bir şehirdir. Sizler bizim turizm elçimizsiniz. Burada gördüğünüz güzellikleri kendi ülkenizde, ilinizde anlatmanızı istiyorum.”
Başkan Aksu’dan sonra ekip sorumluları da festival hakkında düşüncelerini aktardılar. Azerbaycan ekip sorumlusu; “Festivale katıldığımız için çok mutlu olduk. Bizleri bu festivale davet ettiğiniz için teşekkür ederiz. Binlerce yıldır devam eden festivalimizin bundan sonraki yıllarda da devam edeceği ümidiyle sizlere ve çalışma arkadaşlarınıza bizleri bu kadar güzel ağırladığınız için teşekkür ederim.”
Gürcistan ekip sorumlusu; “Bizlere gösterdiğiniz sevgi ve saygı için teşekkür ederiz. Burada bulunmanın mutluluğunu yaşadık. Bundan önceki yıllarda da katılmıştık yine aynı hazzı almıştık. Türkiye’de toplam 25 festivale katıldık ama Giresun Aksu Festivali katıldığımız en güzel festival oldu. Bizi bu denli ağırladığınız için de tekrar teşekkür ederiz.”
Kosova ekip sorumlusu; “Giresun halkı gerçekten çok sıcak ve samimi. Harika karakteristik özelliği olan insanlardan oluşuyor. Türk halkı bizim kardeşimiz. Festivalde verilen kardeşlik ve gösterdiğiniz sıcakkanlı misafirperverlikten dolayı teşekkür ediyoruz.”
Polatlı ekip sorumlusu; “Söze Belediye Başkanımızın selamlarını sevgilerini Kardeş Şehrimiz Giresun’a getirerek başlamak istiyorum. Burada gerçekten çok güzel festival yaşadık. Bunu sağlayan Belediye Başkanı Kerim Aksu’ya ve çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum.”
Başkan Aksu misafirlerine festival anısına “Fındık Başımın Tacı” heykeli, fındık sepeti ve festival flaması hediye etti. Ve tüm ekipleri gelecek yıllarda tekrar Giresun’da görmek istediğini ifade etti.

[gallery td_select_gallery_slide="slide" ids="27816,27817,27818,27819,27820,27827,27826,27825,27824,27823,27822,27821" orderby="rand"]

"http://www.giresunhaberci.com/2017/05/22/festival-konuklarindan-baskan-aksuya-ziyaret/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"