Tığlı: “Utanç Önergesi Kabul Edilemez”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun İl Başkanı Necati Tığlı, geçtiğimiz hafta Meclis’e sunulan ve çok tepki çeken “Tecavüz mağdurlarının tecavüzcüsüyle evlendirilmesi” ne yönelik önergenin yarın yeniden görüşüleceğini belirterek, “Tecavüzün meşrulaştırılmasına, suçluların aklanmasına ve bu önergenin yasalaşmasına asla izin vermeyeceğiz” dedi.

Başkan Tığlı yaptığı yazılı açıklamada, AKP’nin gece yarısı gündeme getirdiği bu önergeye her kesimden tepki yağdığına vurgu yaparak, “Bu önergenin kabulü felaket olur, tecavüzcüler cezadan kurtulur. Bu durumda da iktidar tecavüzcüyü korumuş olur” ifadelerini kullandı.

CHP İl Başkanı Necati Tığlı açıklamasında şunlara yer verdi:  “Bilindiği üzere dün (19 Kasım) Dünya Çocuğa Yönelik Cinsel İstismarı Önleme Günü’ydü. Bugün de, (20 Kasım) Dünya Çocuk Hakları Günü. Bu ülkede yaşayan çocuklarımızın o kadar çok sorunu var ki, başta eğitim, sağlık olmak üzere çocuklarımızın gelecek kaygısı büyük. İktidar çocuklarımın geleceğini güvence almak yerine onları felakete sürükleyen kararlara imza atıyor.  Önergeye baktığımızda; bir kız çocuğu tecavüze uğradığında, tecavüzcüsüyle evlendirildiğinde tecavüz eden hapis cezasından kurtuluyor. Tam bir utanç önergesi. “Vatanı korumak, çocukları korumakla başlar” diyen Atatürk’ün kurduğu yüce Meclis’te çocukların korunmasına yönelik kararlar almak gerekirken, böylesi onur kırıcı, en ağır suç olan tecavüzü meşrulaştıracak, cezasız bırakacak karar almaya kalkanlar gerçekten insanlıktan nasibini almamış kişilerdir.

Bir de hiç utanmadan bu önerge yasalaştığında 4 bin tecavüz suçlusunun serbest kalacağını söylüyorlar. Özürleri kabahatlerinden büyük. Olan küçük yaştaki kız çocuklarımıza oluyor. Asla bu önergenin geçmesine izin vermeyeceğiz.” Bu utanç önergesi derhal geri çekilmelidir. Bu ülkenin güvencesi, geleceğimiz olan gençlerimizin teminatı olan partimiz CHP, toplumun bütün kesimleriyle bu konuda el birliği ile mücadele ediyoruz, bu utanç önergesini hep birlikte geri püskürteceğiz”

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"