FINDIKTA GÖZLER ANKARA’DA

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un açıklamalarının ardından fındık üreticileri, gözlerini bu hafta içerisinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından atılacak adımlara çevrildi.

Başbakan yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Ordu Milletvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş hafta sonu çeşitli programlar için geldiği Ordu’da fındık üreticilerini sevindirecek açıklamalarda bulunmuştu. Kurtulmuş; “Fındıkla ilgili olarak bakan arkadaşlarla sürekli müzakere halindeyiz. Şu anda fındık fiyatı 10 liranın altına düşmüş vaziyette. Ümit ederiz ki en kısa süre içerisinde burada da gerekli adımları atarak bir7 dengeleme noktasına geleceğiz” demişti.

MÜDAHALE ALIMLARI YAPILACAK

Bu açıklama ile birlikte AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak ise fındık müdahale alımlarının yapılacağının sinyallerini vermişti. Çanak, önümüzdeki günlerde TMO ile tarım Kredi Kooperatiflerinin fındık alımı konusunda adım atılacağını açıklamıştı. Çanak, ”TMO ve Tarım Kredi Kooperatifleri vasıtasıyla bir ödenek ayrılarak fındığa müdahale edilmesi konusu karara bağlayacak. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız bu konuda bir açıklama yapacak ve durum yakın zamanda netleşecek” demişti.

TZOB, FİSKOBİRLİK"İ ÖNERDİ

Öte yandan fındıkta devlet adına müdahale alımı yapılması konusunda ise TZOB Fiskobirlik’i önermişti. TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Fındıkta TMO tarafından finansman sağlanmalı ve devreye Fiskobirlik sokulmalıdır” şeklinde görüş açıklamıştı.

Haber: Yeşilgiresun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"