SUYA ZAM GELİYOR

Giresun Belediyesi 2017 yılı bütçesini 150 milyon lira olarak belirledi. AK Partili Meclis üyeleri bütçeye red oyu verdiler. Belediye Meclisi Ocak ayından geçerli olmak üzere suya da zam yaptı.

Giresun Belediye Meclisi dünkü oturumunda 2017 yılı bütçesini görüşerek onayladı. Bütçe üzerinde konuşan Belediye Başkanı Kerim Aksu, bütçenin 150 milyon lira olarak meclise sunduklarını açıkladı. Geçen yıl 115 milyon lira olarak belirlenen bütçedeki artış ise yüzde 23 olarak gerçekleşti. Su abonelerinden ton başına alınan katı atık ücreti ise yüzde 12.4 oranında indirilerek 1.13 TL oldu. AK Partili meclis üyelerinin ret oyu kullandıkları bütçe CHP’li meclis üyelerinin kabul oyları ile geçti.
Bütçe ile ilgili söz alan AK Partili meclis Üyesi Leyla Bektaş, bütçede yatırıma ayrılan kaynakların sınırlı olduğunu kaydetti.
SUYA ZAM GELİYOR
Belediye Meclisinin dünkü oturumunda 2017 yılından itibaren içme suyuna da zam yapılması kararlaştırıldı. Buna göre Ocak ayından itibaren evlerde 10 tona kadar kullanılan su için ton başına 3.25 TL, 10 ile 20 ton arası için ton başına 3.45 TL, 20 tondan fazla kullanım için ton başına ise 4.30 TL alınacak. Yeni su aboneliği için ise 235 TL verilecek.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"