CHP, “Esnaf kan ağlıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun İl Başkanı Necati Tığlı “İşsizlik arttıkça, fındıkta fiyat düştükçe vatandaşın alım gücü azalıyor, dolayısıyla da esnaf kan ağlıyor” dedi. Başkan Tığlı, CHP İl örgütü olarak ilçe ziyaretlerini sürdürdüklerini, esnafı gezerek sorunları dinlediklerini belirterek, “Esnafımız günü kurtarmanın derdinde. Kira, vergi, SSK, Bağ-Kur gibi ödemeler de eklenince hepten umutsuzluğa sürükleniyor” ifadelerini kullandı.

ESNAFIMIZ UMUTSUZ

Bir yıla yakındır görevde olan CHP İl Başkanı Necati Tığlı, gerek genel merkez etkinliklerine, gerekse parti içi çalışmalara yoğun katılım sağlarken, halkla iç içe olmayı da ihmal etmiyor. Her fırsatta ekibi ile esnafı, toplumun her kesiminden STK’ları ziyaret ederek sorunları dinleyen Tığlı, geçtiğimiz gün de Espiye’de esnafla buluştu. Esnaf gezisine ilişkin bilgi paylaşımında bulunan Başkan Tığlı, toplumun her kesiminde olduğu gibi esnaf kesiminde de sorunların çoğaldığını, umutsuzluk yaşandığını vurgulayarak şunları aktardı:

FINDIK FİYATININ DÜŞÜKLÜĞÜNÜN ETKİSİ BÜYÜK

“Toplumun her kesimi ile iletişim halindeyiz. Bunların başında da esnaflarımız geliyor. Her fırsatta ilçe ziyaretleri yapıyor, esnafımızla, vatandaşlarımızla buluşuyoruz. Tabi sorunları konuşuyoruz. Esnaf gerçekten de kan ağlıyor. Vatandaşın alım gücü azalınca bu esnafı etkiliyor. Eskiye oranla işler daha da düşük. Bu yörenin öncelikli geçim kaynağı fındık. Fındık fiyatının düşüklüğü ekonomiyi alt üst ediyor.

AKP’NİN YANLIŞ POLİTİKALARI VATANDAŞI UMUTSUZLUĞA SÜRÜKLEDİ

Giresun’da sanayi ve ticaret istendiği düzeyde olmayınca, öncelikli geçim kaynağı fındık da beklenen fiyata ulaşamayınca vatandaş günü kurtarmanın derdine düşüyor, uzun vadeli hesap yapamıyor. Kuşkusuz bu umutsuzluk 14 yıldır bu ülkeyi yöneten iktidarın yanlış politikalarının sonucudur. Devlet yatırımlarından Giresun’un hak ettiği payı alamamasından kaynaklıdır. Üretime yönelik hizmetlerin hayata geçirilmemiş olmasıdır.

TEK ÇARE; CHP İKTİDARI

Ülkemize baktığımız da sadece esnaf değil, her kesimin sorunu katmerleşerek artmıştır. Ekonomik, politik, sosyal, siyasal her alanda sorunlar çığ gibi büyümüştür. Demokrasi, insan hakları, özgürlükler, adalet gibi evrensel değerlerimiz de büyük yara almıştır. Tek çare CHP iktidarıdır. Bu ülke halkının yüzü CHP iktidarıyla gülecektir. Bütün gayretimiz halkımızın yüzünü güldürecek iktidarımıza ulaşmaktır. Ülkemizde yaşananlara tanık olan halkımız da buna karar vermiştir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"