Ortak kullanım 15 Aralık’ta başlıyor

Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin Devlet Hastanesi ile kadın doğum ve Çocuk Hastanelerinde çalışmaları sağlayacak olan afiliasyon (ortak kullanım) 15 Aralık ta hayata geçiyor.

GRÜ’nün düzenlediği ortak kullanım bilgilendirme toplantısına Tıp Fakültesi hocaları katılırken, Kamu Hastaneler Birliği yönetici ve doktorları toplantıya ilgi göstermediler.

Giresun Üniversitesi ile Sağlık Bakanlığı kamu Hastaneler Birliği arasında imzalanan ve ildeki Devlet Hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk hastalıkları Hastanesinin ortaklaşa kullanımı sağlayan afiliasyon bilgilendirme toplantısı yapıldı. Bilgilendirme toplantısına GRÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun ile üniversite yöneticileri, Tıp Fakültesi öğretim üyeleri katılırken, Kamu Hastaneler Birliği yöneticileri ile hastane doktorları ilgi göstermediler.

REKTÖR 15 ARALIK TARİHİNİ VERDİ

Afiliasyon bilgilendirme toplantısında konuşan GRÜ Rektörü Prof.Dr. Cevdet Coşkun, ortak kullanımın fiilen 15 Aralık tarihinde hayata geçirileceğini söyledi. Coşkun, ortak kullanım sırasında Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin Devlet Hastanesi ile Kadın doğum Çocuk Hastanelerinde çalışacaklarını, Fizik Hastanesinin uygulama dışı bırakıldığını söyledi.

TIP FAKÜLTESİ KAPANIYORDU

Rektör Cevdet Coşkun, ortak kullanımın gerçekleştirilmemesi durumunda Tıp Fakültesinin kapanma tehlikesi ile karşı karşıya kalacağını belirterek” Başbakan Yardımcımız Nurettin Canikli’nin büyük bir özveri ile bu işi yaptığını söylüyorum. Ortak kullanımla birlikte tıp Fakültesi kapanmaktan kurtuldu. Ortak kullanımdan hocalarımızın yanı sıra Tıp Fakültesi öğrencilerimizde yararlanacak” dedi.

PROFOSÖR VE DOÇENTLER POLİKLİNİK YAPACAK

Afiliasyon kapsamında hastanelerde Tıp Fakültesindeki profesörler, doçentler ve yardımcı doçentler poliklinik hizmeti verecek ve hasta muayene edecekler. Ortak kullanımla birlikte Giresun devlet hastanesi ile Kadın Doium ve Çocuk Hastalıkları hastanelerinden Tıp Fakültesi hastaneleri dışındaki hastanelere hasta sevki yapılmayacak.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"