Mecliste çöp ve imar planı tartışması

Giresun Belediyesinin 2017 bütçesinin görüşüldüğü oturumda AK Partili üyelerle Başkan Kerim Aksu arasında revizyon imar planı ile çöp tesisi tartışması yaşandı.

Giresun belediyesinin 2017 bütçesinin görüşülüp karara bağlandığı oturumunda AK Partili Meclis Üyesi Leyla Bektaş ile Belediye Başkanı Kerim Aksu arasında revizyon imar planı ile çöp tartışması yaşandı. Bütçe hakkında konuşan AK Partili Meclis Üyesi Leyla Bektaş, belediyenin günlük işleri yaptığını belirterek çöp konusunda eleştiride bulundu. Bektaş, Başkan Aksu’ya iş başına gelmeden önce 6 ayda çöp sorununu çözeceğini vaad ettiğini hatırlatarak, “Kaç tane altı ay geçti çöp hala deniz kenarına dökülüyor” dedi.

Bektaş, revizyon imar planı ile ilgili olarak ise 2016 yılı başında yapılan revizyon imar planı ile iyileştirme beklenirken parsel bazında artışlar yapıldığına kent merkezindeki yeşil alanların artırılması yerine Pazar yerlerinin bile inşaata açıldığını, Rus Pazarına yapılan yüksek katlı binanın ise şehri mahvettiğini söyledi.

AKSU’DAN ELEŞTİRİLERE YANIT

Belediye Başkanı kerim Aksu ise çöp konusunda kendilerine haksızlık yapıldığını, Çavuşlu da ki tesisin yapımında Giresun belediyesinin en büyük katkıyı sağladığını belirterek, “Tesis açılışa hazır bekliyor, tesisin olduğu yerdeki bir arazi sahibi mahkemelik olunduğunu, sonucu beklediklerini belirtti.  Başkan Aksu, Rus pazarı arsasını satmadan önce yaptıkları önerinin dikkate alınmadığını buradaki binayı eleştirenlerin Giresun Limanı içerisine yapılan binayı görmezden geldiklerini söyledi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"