Öztürk’ten öğretmenlere 15 Temmuz Hatırlatması

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında öğretmenler gününün aynı zamanda kendimizi sorguladığımız gün olması gerektiğine vurgu yapan Öztürk, “Sadece bu vesile ile öğretmenlerimizi hatırlamak her şeyden önce onların emeğine saygısızlık olur. Öğretmenlerimizin ve yaptıkları mesleğin önemi açıktır. Toplumumuzdaki her birey bu önemin her zaman farkında olmalıdır” diye konuştu.

Öğrencilerine vatan sevgisini, iyiyi, doğruyu, milli ve manevi değerlerle diğer önemli değerleri öğreten öğretmenlerdir. Dolayısıyla toplumumuzdaki her birey onların eseridir.

Öğretmenlerin öğrencilerine genel bilgi ve kültürün yanında ahlaki değerleri de öğretmeleri sevgi, hoşgörüyü aşılamaları önemlerini bir kat daha arttırmaktadır” diyen Ak Parti Giresun Milletvekili Öztürk,  bireylerin kişiliklerinin gelişmesinde,  sosyal  kişiler haline gelmesinde öğretmenlerin emeklerinin büyük rol oynadığını kaydetti. Yeni 15 Temmuz’ların yaşanmaması için yeni neslin doğru yetiştirilmesinin son derece önemli olduğunu belirten Öztürk, bunun için öğretmenlere son derece önemli görevler düştüğünü hatırlattı.

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk şunları söyledi: “Ürünü insan olan ve insanlık tarihinin en önemli mesleği olduğunu düşündüğümüz öğretmenlik aslında ülkemizin geleceğidir. Eğitim sorunlarını çözememiş ve eğitime gereken önemi vermeyen ulusların bağımsızlığından söz etmek mümkün değildir. Milli kalkınmanın temeli eğitim ve öğretimden geçmektedir. Bu sebeple ülkemizin daha ileri gidebilmesi için eğitimin kaliteli ve bilimsel metotlar ile yapılması gerekmektedir. Bunun içindir ki; öğretmenlerimizin sorunları, eğitim sorunlarımız içinde çok önemli bir yer tutmaktadır. Bu soruna milli sorun çerçevesinde çözüm aramak gerekir.

Ak Parti hükümetlerinin öteden beri bu sorumluluğun bilincinde olduğunu ve öğretmenlerin daha rahat koşullarda yaşaması ve çalışması için elinden geleni yaptığını vurgulayan Öztürk, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın da bu yıl sonuna kadar 15 bin sözleşmeli öğretmen alacak olması da bu anlamlı günü bir nebze olsun daha anlamlı kılacak bir gelişme olarak karşımıza çıkmaktadır. Takvim yaprağındaki her günü, bu günkü duygu ve düşüncelerle yaşamamız dileğiyle öğretmenlerimize saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"