DOKAP ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ KURULDU

Doğu Karadeniz Kalkınma İdaresinin öncülüğünde aralarında Giresun Üniversitesi’nin de bulunduğu 9 üniversitenin katılım ile DOKAP Üniversiteler Birliği kuruldu. DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, kurulan üniversiteler birliğinin bölge kalkınmasında ve bölge için yapılacak olan projelerde etkin rol oynayacağını söyledi.

Doğu Karadeniz Bölgesi Kalkınma İdaresi’nin (DOKAP) öncülüğünde bölgedeki 9 üniversiteyi kapsayan DOKAP Üniversiteler Birliği’nin kuruluş protokolü dün Giresun’da imzalandı. Giresun Üniversitesinde gerçekleştirilen  imza törenine DOKAP Başkanı Ekrem yüce, OMÜ Üniversitesi Rektörü Vekili Mehmet Kuran, Ordu Üniversitesi Rektörü Tarık Yarılgaç, Giresun Üniversitesi Rektörü Cevdet Coşkun, KTÜ Rektörü Süleyman Baykal, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Hüseyin Karaman, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Mehmet Duman, Tokat Gaziosman Paşa Üniversitesi Rektörü Mustafa Şahin, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü İhsan Günaydın, Bayburt Üniversitesi Rektörü Selçuk Coşkun katıldılar.

DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, Üniversiteler birliğinin DOKAP bölgesinin kalkınmasında önemli rol oynayacağını, üniversiteler arasındaki eğitim, öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal hizmet gibi alanlarda akademik ve idari iş birlikteliğini sağlamayı amaçladığını söyledi. Yüce, birliğin dönem başkanlığını 1 yıl süre ile KTÜ Rektörü Süleyman Baykal’ın yapacağını, her yıl dönem başkanının bölgedeki üniversitelerin kuruluş tarihleri esas alınarak değiştirileceğini belirtti. Yüce, Üniversiteler Birliğinin üst kurulunun DOKAP idaresi başkanı ile üniversite rektörlerinden oluştuğunu, üniversite rektör yardımcıları ile DOKAP temsilcisi ve üniversitelerin genel sekreterlerinden oluşacak stratejik planlama kurulu ve işbirliği alanları için oluşturulmuş çalışma gruplarından oluşturulduğunu açıkladı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"