FİSKOBİRLİK DEVREYE GİRİYOR

Serbest piyasada 10 liranın altını gören fındık fiyatlarına müdahale etmek için hükümet harekete geçme kararı aldı.  Yapılacak düzenlemeyle TMO finansman sağlayacak, Fiskobirlik fındık alacak.

Hükümet, son dönemde düşüşe geçen fındık fiyatlarıyla ilgili olarak devreye girmeye karar verdi. Fındık fiyatlarının kısa sürede yükselişe geçmesi bekleniyor. Uzun süredir fiyatlardan mağduriyet yaşayan üreticilere müjde! Fiskobirlik devreye girecek ve fındık alımıyla yetkili olacak. Gerekli çalışmaların yapılması için çalışmalara başlandı. Üreticilerin fındıklarını bir miktar daha bekletmeleri ve pazara indirmemeleri gerekiyor. Son dönemde basın yayın organlarında fındık fiyatının yükselmesi için yapılan haberlerle birlikte özellikle Düzce ve Giresun bölgesinden siyasileri ve bazı Sivil Toplum Örgütü temsilcilerinin harekete geçtiği hakkında bilgiler gelmeye başladı.

TMO VE FİSKOBİRLİK DEVREYE GİRİYOR

Son dönemde hızla düşüşe geçen fındık fiyatlarıyla ilgili olarak fındık üreticilerinin sesini duyan hükümet yöneticileri yeni bir çalışma başlattılar. Yeni yapılacak düzenlemeyle TMO finansman sağlayacak ve FİSKOBİRLİK fındık alımıyla ilgili yetkili olacak. Özellikle fındık üreticilerine müjde niteliğinde yapılan çalışmaların kısa sürede tamamlanarak, planın devreye sokulacağı öğrenildi. Çiftçilerin bir süre daha fındığını satmaması ve fiyatların yükselmesini beklemeleri istendi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"