GRÜ, EFİT ARAZİSİNE TALİP OLDU

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, içerisinde EFİT"in de bulunduğu 50 dönümlük Fiskobirlik arazisine talipli olduklarını buranın kamulaştırılarak üniversiteye dahil edilmesini istediklerini açıkladı.

Giresun Üniversitesinin, Güre bulunan ve içerisinde EFİT"in de yer aldığı Fiskobirlik arazisine talip olduğu açıklandı. GRÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, üniversite bünyesindeki 4-5 fakültenin hiç binasının bulunmadığını belirterek EFİT arazisinin kamulaştırılarak üniversiteye kazandırılması için çalışma yaptıklarını kamulaştırma için Kalkınma Bakanlığından 2016 için 10 milyon lira aldıklarını, 2017 yılı içinde 10 milyon lira daha alacaklarını söyledi. Coşkun, EFİT arazisinin alınması durumunda üniversitenin sahille bağlantısını gerçekleştireceklerini de söyledi. 50 dönümlük arazinin alınması durumunda buraya ihtiyaçları olan Spor Bilimleri Fakültesi binası ile spor tesislerini yapacaklarını da ifade etti.

MORFOLOJİ BİNASI AKSU"YA YAPILACAK

GRÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, daha önce Jandarmanın arkasına yapılacak olan morfoloji binasının Aksu’daki Eğitim Araştırma Hastanesi yanına yapılacağını, burada kalan 15 dönümlük arazilerine de Diş Hekimliği Fakültesi binasını inşa edeceklerini kaydetti. Coşkun, Güre"de Giresun Eğitim Kültür Vafkı’nın 6 dönümlük arazisini de almak istediklerini ve bu konudaki çalışmaların son aşamaya geldiğini belirtti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"