ATATÜRK’Ü ÖZLEMLE ANDIK

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yıldönümünde tüm yurtta olduğu gibi Giresun’da da anıldı.  

Atatürk’ün ebediyete intikalinin 78. Yıldönümü dolayısıyla düzenlenen anma programı Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtına çelenk koyma töreni ile başladı.
Çelenk sunumunun ardından, saat 09.05"te sirenlerin çalınması ile devam eden tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesiyle sona erdi.
Hükümet Konağı önündeki programın ardından, anma etkinlikleri saat 10:00’da Giresun Üniversitesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda devam etti.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın ardından açılış konuşması Mimar Sinan Anadolu Lisesi Müdürü Muhammet Sarı tarafından yapıldı.

Sarı, “10 Kasımın Atatürk’ün 57 yıllık hayatını, mücadelesini, milletimize kazandırdıkları ve kazandırmak istediklerini doğru anlama bakımından önemi büyüktür. Mustafa Kemal Atatürk, savaşlardaki başarılarıyla büyük asker, yönetimiyle büyük bir devlet adamı; görüşlerinde sağlamlık, doğruluk, geçerlilik, uluslararası ilişkilerde güvenirlik, barış ve insan severlik değerleri ile de evrensel bir kişidir. Özellikle bu yönleriyle günümüze de ışık tutan sadece ülkemizde değil tüm dünya uluslararası alanda takdir edilen bir lider olmuştur. Yalnız 10 Kasımda değil, düşünce ufkumuzda, Atatürk’ün mücadele azmi, bizlere yüklediği sorumluluklar ve gösterdiği hedefler tekrar tekrar konuşulmalıdır. Ülkemizin en zor anında bile düşünüp ortaya koyduğu milli hedef ve stratejilerin hatırlanması, bu tür çabaların anlam ve değerinin çok iyi bilinmesi gerekmektedir.” dedi.

İzmir Marşı video gösterisiyle devam eden anma töreni Jandarma Albay Metin Günal sunumunun ardından zeybek ve oratoryo gösterisiyle sona erdi.

Anma programına; Vali Hasan Karahan, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Belediye Başkanı Kerim Aksu, Cumhuriyet Başsavcı Ozan Kaya, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Baro Başkanı Av. Gültekin Uzunalioğlu,  Vali Yardımcısı Yüksel Çelik, İl Jandarma Komutanı J. Albay Ali İhsan Ersoy, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, İl Genel Meclisi Başkanı A. Mürşit Gürel, jandarma ve emniyet mensupları, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluş yetkilileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"