Kümbet’te Kentsel Dönüşüm

Giresun’un turizm merkez i olarak kabul edilen Kümbet Köyü merkezindeki 40 parselin acil kamulaştırma kararı Bakanlar Kurulundan çıktı. Kümbet’teki kamulaştırmanın yanı sıra Uzundere’ye yapılacak olan gölet için de bir adet kamulaştırma kararı alındı.

Giresun İl Genel Meclisi Başkanı Mürşit Gürel, kamulaştırma çalışmalarına hemen başlanacağını, Kümbet merkezindeki mevcut dükkan ve iş yerlerinin yıkılacağını, yerlerine daha modern iş yerleri yapılacağını açıkladı.

Kümbet Köyü merkezindeki iş yerlerinin de bulunduğu alanın yeniden düzenlenmesini sağlayacak olan kamulaştırma kararı Bakanlar Kurulundan çıktı. 2016/9390 karar sayısı ile resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren bakanlar kurulu kararının ardından yörede bulunan 1 ile 40 numaralı parseller acil olarak kamulaştırılacak. Kümbet merkezindeki kamulaştırmanın yanı sıra Uzundere’de yapılması planlanan ve DSİ tarafından projesinin bitirildiği söylenen bölgeye de gölet yapılacak.

GÜREL, “KİMSE MAĞDUR EDİLMEYECEK”

Giresun İl Genel Meclisi Başkanı Mürşit gürel, Kümbet Köyü’ndeki kamulaştırma ile ilgili olarak İl Özel İdaresinin burada kentsel dönüşüm projesini uygulayacağını, Kümbet merkezindeki mevcut dükkan ve işyerlerinin yıkılacağını, alanın ve yolun genişletileceğini mevcut iş yerlerinin yörenin coğrafi yapısına uygun biçimde yeniden yapılarak mevcut kullanıcılarına cüzi kira bedeli karşılığında yeniden tahsis edileceğini söyledi. Gürel, projenin hayata geçirilmesinin ardından Kümbet’in cazibe merkezi haline geleceğini de kaydetti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"