AK Parti Milletvekili Cemal Öztürk gençlerle buluştu


 

AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, Giresunlu gençlerle bir araya geldi. AK Parti Giresun İl Gençlik Kolları tarafından düzenlenen genç kürsü programında gençlerin, ‘Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ ile ilgili sorularını cevaplandıran Milletvekili Öztürk, daha sonra ise Giresun Üniversitesi öğrencileriyle gerçekleşen söyleşide bir araya geldi. İl merkezinde açılan seçim bürosunu da ziyaret eden Milletvekili Öztürk, burada vatandaşlarla sohbet etti.

Gençlere sevgi ve saygı sunmanın güzel bir şey olduğunu ifade eden Milletvekili Öztürk, gençleri görünce kendimi genç hissediyor, vesile olduğunuz için teşekkür ediyorum diye konuştu. Türkiye’nin artık giderek iddialarla dünya çapında adından söz ettirdiğini de belirten Öztürk, Türkiye’nin iddialı ve hedefi büyük bir ülke olduğunu sözlerine ekledi.

[gallery td_select_gallery_slide="slide" ids="25588,25589,25590"]

‘Gençlerimize Meclis Yolu Açılıyor’

Yeni sistemle birlikte gençlerin bakış açısının daha fazla siyasete yansıyacağını belirten AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk;’’Seçilme yaşını 30’dan 25’e indirerek ilk adımı atmıştık. Şimdi seçme ve seçilme yaşını eşitliyor, 18 yapıyoruz. Gençlere siyasette alan açılacak.  18-24 yaş arasındaki gençlerimiz, siyasette görev alabilecek, söz sahibi olabilecek. Seçme ehliyetine sahip olan seçilme ehliyetine de sahip olacak. Gençlerimize güveniyoruz, bu güvenimizi ifade ediyoruz. "Seçme hakkın varsa seçilme hakkın da var.’’diyoruz. Temsilde adaleti sağlıyoruz. Gençlere Meclis yolu açılacak, 18-24 yaş arası gençler milletvekili seçilebilecek. Gençlerimizin siyasette daha fazla görev almasını, daha fazla sorumluluk üstlenmesini istiyoruz. Siyasetin gençleşmesini, eğitimli, donanımlı gençlerimizin ülke meselelerinde söz sahibi olmasını hedefliyoruz. Gençler erken yaşlarda siyasi tecrübe sahibi olacak. Gençlerin bakış açısı daha fazla siyasete yansıyacak. Siyasete hareket gelecek. Çünkü biliyoruz ki, Cumhuriyetimizin geleceği gençlerimize emanet" diye konuştu.

"http://www.giresunhaberci.com/2017/03/27/ak-parti-milletvekili-cemal-ozturk-genclerle-bulustu/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"