Giresun’da İŞKUR kuraları çekildi


400 kişi kapasiteli spor salonunu 3 bin kişi doldurdu.
İŞKUR’un Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) programı kapsamında Giresun’da kamu kurumlarında 6 ay süre ile istihdam edilecek 2 bin kişi için kura çekimi yapıldı.

Toplamda 4 Bin 582 kişinin başvurduğu kura noter huzurunda her hangi bir şaibeye mahal vermeden yapıldı. Alucra ilçesinde ve Merkez Aksu mahallesinde yapılan kura çekimi ile 2 bin kişi istihdam edilecek. Aksu mahallesinde bulunan bir ortaokulun spor salonunda gerçekleşen kuraya yaklaşık 3 bin kişi katıldı. 400 kişi kapasiteli spor salonunu tıklım tıklım dolduran vatandaşlar kura çekimini heyecanla takip etti. İsmi kurada çıkanlar ise sevinçlerini yanındaki arkadaşları ile kimisi de telefonda ailesine haber vererek yaşadı.

Kura çekim töreninde salonu dolduran vatandaşlara hitaben konuşan İŞKUR Giresun İl Müdür Mustafa Sarı, bugün 46 tane projeye bin 850 katılımcıyı seçmek üzere burada beraber bulunuyoruz. İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde ve ya yerlerde doğrudan ve ya yükleyici eliyle toplum yararına hizmetin gerçekleşmesi yoluyla özellikle istihdamın zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplinden uzaklaşmalarını engelleyerek iş gücü piyasasına uyumlarına gerçekleştirmek ile bunlara geçici gelir desteği sağlamak olarak yapılıyor” dedi.

"http://www.giresunhaberci.com/2017/03/17/giresunda-iskur-kuralari-cekildi/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"