Giresun'un Jeolojik Haritası çıkarılıyor


Giresun Belediyesi’nin hazırladığı ve İller Bankası tarafından kabul edilen proje kapsamında belediye mücavir alanlarının imar planına esas mikrobölgeleme jeolojik-jeoteknik haritası çıkarılıyor.
Belediye Başkanı Kerim Aksu, bu çalışmanın kent yapılanması ve gelişmesi için hayati önem taşıdığını söyledi. İller Bankası tarafından ihalesi yapılan proje ile Giresun belediyesi mücavir alanları teknik ekipler tarafından taranıyor. İller Bankası ve Belediye İmar Müdürlüğü teknik uzmanlarının denetiminde yürütülen sondaj çalışmaları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Kerim Aksu, afet risklerinin ölçülüp, veri tabanı oluşturulacağını belirterek; "Mücavir alan içinde kalan tüm bölgelerin jeolojik haritası çıkarılacak. Sondaj çalışmalarından elde edilen verilere göre 1/1000 ve 1/ 5000 ölçekli imar planına esas ayrıntılı jeolojik-jeoteknik haritalar oluşturulacak. Bu çalışma kent yapılanması ve gelişimi için büyük önem taşımaktadır. Mücavir alan ve sınırları içinde kalan planlı alanlarımızda yerleşime uygunluk değerlendirmesi yapmak ve afet zararlarının azaltılması hedeflenmektedir. Bu çalışma belediyemiz tarafından teknik anlamda yapılan ilk çalışma özelliği taşımaktadır" dedi.
Haziran ayı ortalarında tamamlanacak olan arazi çalışmalarının ardından elde edilen veriler raporlanıp harita olarak düzenlenecek.

[gallery td_select_gallery_slide="slide" ids="25577,25576,25575,25574,25573"]

"http://www.giresunhaberci.com/2017/03/27/giresunun-jeolojik-haritasi-cikriliyor/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"