Nevruz Bayramı Tirebolu'da da kutlandı


Tirebolu'da Nevruz Bayramı bu yıl Kız İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen törenle kutlandı. Baharın gelişini müjdeleyen törene Tirebolu Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı, Tirebolu Belediye Başkanı Abdullah Karapıçak, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Pir, İlçemiz İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Bayram Kaya İlçe Jandarma Komutanı Şahin Bereç, İlçe Emniyet Müdürü Fahrettin Sadullahoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Yılmaz, Mülki Amirler, Siyasi Parti Temsilcileri, Öğretmenler, Öğrenciler ve Vatandaşlar katıldı.
Nevruz Bayramı kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu bayan folklor ekibi katılımcılara güzel anlar yaşattı. Programın diğer renkli görüntüsü ise iki grubun kendi arasında kıyasıya yarışmalarıydı. Günün diğer özel programı ise tüm protokol üyelerinin sırasıyla demir döverek eski günleri yad etmeleriydi. Nevruz ateşini İlçe Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı yakarak ardından Başkan Karapıçak ve katılımcılar ateşten atladılar. Programın devamında Tirebolu Belediyesi, Kız İmam Hatip Lisesi, Orman İşletme Müdürlüğü ve Fidanlık Şefliği’nin ortaklaşa yapmış olduğu çalışma sonucunda, Demirci Mahallesi Akmaz Mevkiinde fidan dikimi yapılarak, Fidanlık Şefliği’nin tedarik ettiği fidanlar toprakla buluştu.
Tirebolu Belediye Başkanı Abdullah Karapıçak, 21 Mart Dünya Nevruz Günü dolayısıyla yapmış olduğu konuşmasında; “Nevruz, geçmiş ile gelecek arasında köprü kuran, insanların hayat tecrübelerinin, yaşam tarzlarının ve kültürel değerlerinin korunmasını ve gelecek kuşaklara aktarmasını sağlayan değerler bütününün bir parçasıdır. Soğuk kış aylarının ardından karın ve soğuk havaların yavaş yavaş veda ettiği, toprağın canlandığı cennet Anadolu dağlarında, baharın müjdecisi olan Nevruz çiçekleri açtı. Her yıl mart ayının ortalarında karların erimesiyle dağların yamaçlarında yüzünü gösteren Nevruz çiçekleri, baharın müjdecileri olduğu gibi kardeşliğin ve barışın da müjdecisidir. Nevruz, tabiatın yeniden canlanmasıyla Allah’ın rahmet hazinesinde sonsuz nimetlerinin, hayatın, sevginin bahşedileceğini haber vermektedir. Bizler de bu güzel günü her yıl düzenli olarak çeşitli etkinlikler yaparak hem tarihsel bir mirası devam ettiriyor, hem de baharın coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu vesileyle Nevruz’un kalplerdeki sevgiyi ve birlikte yaşama idaresini güçlendirmesini diliyor, herkesin Nevruz Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

"http://www.giresunhaberci.com/2017/03/23/nevruz-bayrami-tireboluda-da-kutlandi/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"