Karaibrahimoğlu’dan, “Dünya Tiyatro Günü”  mesajı

Giresun Kent Konseyi Başkanı Uğur Karaibrahimoğlu, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Karaibrahimoğlu, tiyatronun bir yandan insan öykülerini yansıtırken, diğer yandan toplumun dilinin, kültürünün, duyarlılığının gelişmesine katkı sağladığı için eğitici bir işlev üstlendiğini bildirdi.

Başkan Karaibrahimoğlu: “Tiyatro; insanlığa ait tüm duyguları içinde barındırır. Ve bu duygular roller aracılığıyla toplumsal mesajlar verilir. Tiyatro bu yönüyle asırlardır, güzel sanatların en ilgi çeken dallarından biridir. Eski zamanlara dayanan tiyatro sanatı, insanı insana insanla anlatma çabasıdır. Bir arada yaşayan insanların birlikte güldüğü, birlikte ağladığı ve hep birlikte düşündüğü tiyatro salonları, insanca duyguların da öğrenildiği yerlerdir” dedi.

Kültürel gelişmeyi sağlayan en önemli sanat dallarından birinin tiyatro olduğuna dikkat çeken Karaibrahimoğlu şunları kaydetti: “Tiyatro sanatsal yaratıyı en etkin biçimde topluma aktaran bir araç durumundadır. Çünkü tiyatro, hayattan alınmış bir kesittir. Yaşamın canlı bir parçasıdır. Hayatımızın bir yerlerinde sanatı ağırlamak istiyorsak tiyatroya seyirci kalmamalı, tiyatro seyircisi olmalıyız. Tiyatro sanatının ve tiyatro sanatçılarımızın geçmişte olduğu gibi hak ettiği değeri bulması umuduyla 27 Mart Dünya Tiyatro Günü kutlu olsun.”

"http://www.giresunhaberci.com/2017/03/27/karaibrahimogludan-dunya-tiyatro-gunu-mesaji/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"