"YENİ ANAYASA KARŞIYIM"

CHP Antalya Milletvekili ve CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal: "Böyle anayasa değişikliği olur mu arkadaşlar. Kuşaklar boyu yürürlükte olacak, bütün Türkiye’yi ilgilendiriyor" ifadelerini kullandı.

CHP Antalya Milletvekili ve CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal, referandumda hak oyuna sunulacak Anayasa değişikliğinin tamamına karşı olduğuna dikkat çekerek "Kim bana terörist diyecekse, alnını karışlarım" dedi.
Partisinin Giresun’da düzenlediği anayasa değişikliği ve referandumla ilgili toplantıda konuşan Deniz Baykal, "Bugün burada sizlerle bir günlük güncel siyaset konusunu sıcak siyaset tartışmasını konuşmak için bir arada değiliz. Önümüzdeki konu siyasi parti konusu değil. Önümüzde ki konu memleket, millet, devlet, Türkiye konusu. Biz de bunu bu anlayışla konuşacağız. İşin başında gariplik var. Böyle anayasa değişikliği olur mu arkadaşlar. Kuşaklar boyu yürürlükte olacak, bütün Türkiye’yi ilgilendiriyor" ifadelerini kullandı.

[gallery td_select_gallery_slide="slide" ids="25305,25306,25307,25308"]

Baykal, “Anayasa dediğiniz milli mutabakatla olur. Anayasa partilerin üstünde bir şey olur, kucaklar ülkeyi” diyerek yapılan anayasa değişikliğinin mutabakatla hazırlanmadığına vurgu yaptı. Baykal “Bu anayasada mutabakat yok. İçeriği bile bilgilendirilmeden, bırakın milleti milletvekilleri bilgilendirilmeden bir yerlerde pişirilmiş kotarılmış. Bu işin içinde bit yeniği olduğu başından beri belli. Kendine güvenen insan anayasayı saklar mı? Oldu mu bu, olmadı. Doğru dürüst tartışma olmadan meclis aşaması bitirildi. Şimdi millet aşaması geldi. Millet bu konuyu oylayacak. Millet önünde iktidar tarafından yapılan açıklamalar, maalesef konunun esasının millet tarafından anlaşılmasını sağlamaya değil de şu nedenle bu nedenle olup bittiye getirip bunu kabul etmemeyi bir suç haline dönüştürüp bunu beğenmeyenleri karalayıp suçlayıp, ötekileştirip bir olup bittiye kabul ettirir miyiz anlayışı şeklinde kampanyaya götürür hale gördük” dedi.

"http://www.giresunhaberci.com/2017/03/17/yeni-anayasa-karsiyim/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"