Kültür Ürünleri Oskar yarışmasında finale gelindi


Yaşama Dokunanlar Platformu tarafından düzenlenen ve 63 il’in kıyasıya yarıştığı Kültür Ürünleri Oskar yarışmasında finale yaklaşılıyor. Eleme turları devam ederken yarışmaya giren il’lerin firmaları kıyasıya yarışmaya devam ediyor. İlk tur elemesi biten ve 20 şehirden 43 firmanın finale kaldığı yarışmanın ikinci elemesi 28 Mart 2017 tarihinde gerçekleşecek.

Yarışmaya Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce Gıda alanında üretim yapan ve kültürel özellik taşıyan ürünler çerçevesinde Giresun Piraziz Ekoturizm Şeyhli Köyü Piraziz Elmasıyla yaptıkları 5 ürünle (Elma Ballısı, Elma Reçeli, Elma Kurusu, Elma Pestili, Elma Sirkesi) ve Tirebolu 42 çay Tirebolu Çayı ile katılarak finale girdiler. Yarışma Jüri’si Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün aday gösterdiği Şeyhli Eko Turizm Köyünün emektar ve güçlü kadınlarını köy kadınlarının göstermiş oldukları emek, üretim, çaba ve ülke tanıtımına katkıları nedeniyle Şeyhli Eko Turizm Derneğini direk finale taşıma kararı aldı.

Jüri Başkanı Prof. Dr. İstemi Yücel yaptığı açıklamada "Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzü yürekten kutluyorum. Müdürlüğümüz ve ilgili birimlerinin yarışmaya gösterdikleri önem ve katkı ülkemizdeki kültürel zenginliklerimiz ve kültürel emeklerimizin korunması yönünden çok önemli bir gayrettir. Müdürlüğümüz yarışmaya kadınlardan oluşan grupları katarak farklılık göstermiş ve kadınlarımızın üretimde, tanıtımda, emekte ve gayretteki baş rollerini topluma alkışlatmışlardır. Kadınların yarışmaya koydukları ürünler tamamen kültür, emek ve alınteri kokuyor. Bu nedenle Kadınlarımızı alkışlamak ve onları finale juri kararı ile almak bizim en asli görevimizdir" şeklinde konuştu.

Yaşama Dokunanlar Platformu Başkanı Sevinç Mercan ise yaptığı açıklamada şunları söyledi. "Onlar benim görmediğim ablalarımdır. Onlar bu ülkenin eşsiz neferleridir. Onlar benim ülkemin geleceğine hizmet eden emektar yoldaşlarımdır. Yarışma adalet çizgisinden asla sapmayacaktır. Bu kadınlarımız haklarıyla ve emekleriyle elemelerde başarı gösterdi. Giresun İl Kültür Müdürlüğümüze yürekten teşekkür ediyorum, Kadının varlığını ve gücünü ortaya koymaya vesile oldular. Bu nedenle bir kez daha kendilerine teşekkür ediyor ve yarışmacılara başarılar diliyorum. Finale kalan Yarışmacıların ne derece alacakları oylama ve puanlama sonucunda ortaya çıkacak ancak Platform olarak bu ilimizin kadınları Jüri Özel Ödülü kapsamında ödüllendirilip alkışlandırılacaktır” şeklinde konuştu.

Finaller ve ödül töreni bağlı bulundukları illerin kültür müdürlüklerinin de katılımıyla 26 Nisan 2017 tarihinde  İstanbul Üsküdar Bağlarbaşı Kongre Sarayı’nda gerçekleşecektir.

"http://www.giresunhaberci.com/2017/03/27/kultur-urunleri-oskar-yarismasinda-finale-gelindi/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"