DAS Bölge Toplantısı Giresun’da gerçekleşti


10-11 Mart 2017 tarihlerinde Dezenfeksiyon Antisepsi ve Sterilizasyon (DAS) Derneği ve GRÜ Prof. Dr. İlhan Özdemir Eğitim Araştırma Hastanesi işbirliği ile, Prof. Dr. İlhan Özdemir Eğitim Araştırma Hastanesi Toplantı Salonunda gerçekleştirdikleri toplantı ile sterilizasyon ünitelerinin önemi, yapılanması ve yapılan işlemler ve çalışan personelin güvenliği konuları ele alındı.

Açılış konuşmalarını DAS Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Duygu Perçin, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Hasan Hüseyin Arslantürk ve Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Serkan Soylu’nun yaptığı toplantıya Karadeniz Bölgesinde bulunan illerden yoğun katılım sağlandı.

İki günlük toplantıda katılımcılara, konunun uzmanları tarafından birçok konu başlığı altında bilgiler verildi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şaban Esen “merkezi sterilizasyon üniteleri mimari donanım ve havalandırması, cihaz ve malzeme alımlarında önemli noktalar, dezenfektanlar ve dezenfeksiyon uygulamaları” konularında bilgi verirken,  Prof. Dr. Duygu Perçin “merkezi sterilizasyon üniteleri hizmet alımları, tek kullanımlık malzemelerin birden fazla kullanımı neden uygun değil, cerrahi alet yıkama solüsyonları, sterilizasyonun kontrolü için kullanılacak indikatörler ve uygunluğu” konularında önemli bilgiler aktardı.

Giresun Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Arzu Yetkin “dezenfeksiyon, antisepsi, sterilizasyon ve hastane enfeksiyonları”, Dilek Zenciroğlu “MSÜ de Cerrahi aletlerin teslim alınması ve dekontaminasyonunda yaşanılan sorunlar” , Kader Tiryaki “MSÜ koruyucu kıyafetler”, Serap Çakar “konsinye setlerde yaşanılan sıkıntılar ve çözüm önerileri” konularında bilgi paylaşımı sağlandı.

Hasta güvenliğinin en önemli adımlarından olan dezenfeksiyon, antisepsi ve sterilizasyonun hasta bakım kalitesinin bir parçası olduğu günümüzde özellikle sağlık kuruluş yöneticilerinin bu konunun önemini kavrayarak gerekli önemi vermeleri ve gerekli yatırımı yapmalar güvenli sağlık uygulamaları açısından oldukça önemli. Bu ünitelerde çalışan personelin de bilinçli, deneyimli ve bilgili olması da olmazsa olmazdır.  Çalışan personelin düzenli aralıklarla kurslara ve seminerlere katılarak kendilerini geliştirmeleri bir başka olumlu faktördür. Bu anlayış ve önem verme sonucunda insan sağlığını koruyucu bir ortam oluşacak ve güvenli uygulamaların yapılabilmesi sağlanacaktır.

"http://www.giresunhaberci.com/2017/03/17/das-bolge-toplantisi-giresunda-gerceklesti/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"