AK Parti Milletvekili Sabri Öztürk’den Bulancak’ta referandum çalışması


AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, referandum çalışmasına Bulancak'ta devam etti.  Bulancak'ta muhtarlarla bir araya gelen Milletvekili Öztürk, referandum sonrası muhtarlık biriminin kapanacağı iddialarının aslının olmadığını söyledi. Türkiye'de 1970 ile 1980 yılları arasında 12 koalisyon hükümeti kurulduğunu belirten Öztürk, 95 yılda her 1.5 yılda bir hükümet kurulduğunu ifade etti.

Milletvekili Öztürk, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Geçmişte aynı siyasi gelenekten gelen Başbakan ve Cumhurbaşkanı arasında birçok gerilim yaşandı. Şuanda öyle bir durum yok çünkü Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız uyumlu bir çalışma yapıyor. Bu yüzden eskiye tekrar dönmemek için bu referandumda evet demeliyiz” dedi.

Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri ve Kadir Karabaş UBYO öğrencileriyle de istişarelerde bulunan Milletvekili Öztürk, ilçe merkezinde vatandaşlarla bir araya gelerek ‘Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ni anlattı. Yeni sistemle birlikte geçmişteki hükümet ve erken seçim krizlerinin tarihe karışacağını belirten Öztürk; “Yeni sistemde Cumhurbaşkanlarının Meclisi feshetme yetkisi yok. Asıl mevcut sistemde Cumhurbaşkanının fesih yetkisi var. Seçimlerden ya da gensoruyla bir hükümet düşürüldükten sonra, 45 gün içinde hükümet kurulamazsa Cumhurbaşkanı Meclisi erken seçime götürür. Mevcut sistemde durum budur. Güvenoyu, gensoruyla hükümetin düşürülmesi ve hükümet kurulamaması durumunda erken seçime gidilmesi uygulaması kalkıyor” dedi.

"http://www.giresunhaberci.com/2017/03/30/ak-parti-milletvekili-sabri-ozturkden-bulancakta-referandum-calismasi/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"